Benvingut al meu blog!

Benvingut al meu blog!

dilluns, 26 de setembre del 2016

Sobre la XTEC

En aquesta entrada parlaré sobre la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC). La XTEC és una xarxa telemàtica pública, al servei dels centres docents de primària i secundària de Catalunya.


La XTEC és molt útil per a mestres i professors de tot tipus d’alumne, ja que ofereix una sèrie de recursos que faciliten la formació, la feina i la interacció entre escoles.  Hi ha un apartat de recursos, ordenats per matèria i tema, on es pot trobar tot tipus d’activitats, projectes, blogs i informació sobre aquell tema pertinent. 

En l’apartat centres, hi ha informació sobre activitats, jornades, revistes o celebracions que fan algunes escoles i  és molt interessant sobretot per agafar idees i després aplicar-les a altres escoles.

Si vas a l’apartat de comunitat, es presenten diferents projectes com els plans educatius d’entorn, el servei comunitari, salut a l’escola, escola i família i el pla català de l’esport amb la seva normativa respectiva, les orientacions, la metodologia i tota la informació pertinent.

En aquesta web també hi ha informació per continuar la formació, fet que la fa molt útil per a aquelles persones que estan estudiant per ser mestres. En l’apartat de currículum i orientació hi ha informació dirigida a estudiants principalment. En l’apartat de formació hi ha altres recursos dirigits principalment per a la formació continuada del docent.

Trobem també un apartat dirigit a projectes de tot tipus, d’emprenedoria, lectura i escriptura fins a suport a alumnat nouvingut. Seguint la línia d’aquest apartat, trobem el l’ innovació, més de caràcter formatiu.


Per finalitzar, tenim els dos últims apartats. El de serveis educatius informa sobre la composició dels equips multiprofessionals de suport i assessorament, mosta un llistat de tots els serveis educatius de Catalunya, així com centres de serveis educatius específics o serveis educatius  formats pels centres de recursos pedagògics (CRP), els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) i els equips d'assessorament en llengua i cohesió social (ELIC). L’últim apartat correspon a atenció a l’usuari, que tracta sobre la XTEC i altres recursos i guies en línia.
Personalment crec que és una pàgina vital per a tots els mestres perquè en aquesta es pot trobar tot tipus d’informació, ja sigui referent a normativa, a formació, a premis o a projectes i activitats que es puguin dur a terme a l’aula. A més serveix d’eix de comunicació entre docents i escoles i també entre el Departament d’Ensenyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada