Benvingut al meu blog!

Benvingut al meu blog!

dilluns, 17 d’octubre del 2016

La pissarra digital interactiva (PDI)

En aquesta nova entrada tractaré les aplicacions didàctiques i metodològiques de la pissarra digital interactiva.

La pissarra digital interactiva (PDI) és una pantalla sensible de diferents dimensions que, connectada a un ordinador i a un projector, es converteix en una potent eina en l’àmbit de l’ensenyament. En aquesta es combinen l’ús de la pissarra convencional amb tots els recursos dels nous sistemes multimèdia i de les TIC. La pantalla és un element molt robust i adequat per a integrar-se de forma natural a l’aula, que permet controlar, crear i modificar mitjançant un punter qualsevol recurs educatiu digital que es projecti sobre aquesta. De la mateixa manera, qualsevol anotació o modificació pot ser guardada i posteriorment impresa o enviada.
Resultat d'imatges de pissarra digital interactiva
Pel que fa a les aplicacions de la pissarra digital interactiva a l’aula, el tret més important és la innovació que suposa la utilització d’aquest recurs. Està clar que utilitzant les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies a l’aula aconseguim augmentar l’atenció i la motivació de l’alumnat.

Aquesta pissarra permet, a més d’escriure i dibuixar com una pissarra convencional, modificar el tipus de lletra, clonar, immobilitzar i inclús afegir so, imatges i vídeos. A més, té una sèrie de recursos que el professor pot utilitzar per tal que els nens aprenguin mentre juguen. Aquesta eina també té la possibilitat de fer un document, full de càlcul o presentació de power point.
No hem d’oblidar que la pissarra també serveix de pantalla, per tant pot projectar tot allò que hi ha a l’ordinador. No obstant, a diferència d’un projector, aquesta permet fer captures de pantalla i modificar-les mitjançant el teclat tàctil que pots activar o directament des de l’ordinador, o bé augmentar el que es projecta mitjançant la lupa.

La PDI té infinitat d’aplicacions i es pot utilitzar de moltes maneres, primerament es pot fer servir com a suport multimèdia, de modelatge per mostrar com fer alguna cosa, per fomentar el treball conjunt i realitzar debats i exercicis de forma grupal...

Tot i això, per poder utilitzar la PDI adequadament és necessari disposar del material adequat i d’una connexió eficient. A més, cal tenir en compte que els mestres han de conèixer totes les possibilitats que ofereix i per tant han de tenir una formació prèvia abans de començar a utilitzar-la.


En conclusió, la pissarra digital interactiva ofereix un ventall molt ampli de possibilitats per fer les classes més dinàmiques i d’aquesta manera que els alumnes no perdin l’interès per aprendre i assoleixin tots els coneixements amb més èxit. Cal remarcar, però, que no s’hauria de substituir per la pissarra convencional, sinó combinar-la, ja que la tecnologia té l’inconvenient que pot fallar en qualsevol moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada