Benvingut al meu blog!

Benvingut al meu blog!

diumenge, 23 d’octubre del 2016

Etlab

En l'entrada d'avui explicaré què és l'etlab i quines aplicacions didàctiques té.

El concepte d’etlab correspon a l’acrònim format per laboratori d’educació i tecnologia. Aquestes tres paraules ja configuren una definició d’etlab, és a dir, l’etlab és un espai on s’aprèn a partir dels recursos tecnològics.

Dintre del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, l’etlab està situat a l’aula 119. La finalitat d’aquest espai és que futur professorat d’infantil i primària, exalumnes i professorat en actiu de la zona puguin interactuar amb diferents eines informàtiques, audiovisuals i dispositius mòbils amb l’objectiu de conèixer el seu funcionament i la seva utilitat didàctica i metodològica. Els usuaris del laboratori dissenyen projectes d’innovació per portar-los a la pràctica a les aules dels centres educatius utilitzant diferents eines de suport al procés d’ensenyament aprenentatge i integrant-los a la pràctica educativa. Les característiques dels dispositius mòbils que es troben al laboratori són la multifunció, la mobilitat, la lleugeresa i la seva manipulació.

Personalment, crec que és un privilegi disposar d’una zona així al campus perquè gràcies a aquest espai els futurs docents tenen coneixement de les opcions que les noves tecnologies ofereixen i les poden conèixer amb detall, cosa que fa que després puguin jutjar sobre una base sòlida si volen utilitzar-les als centres educatius o no.


Pel que fa a les aplicacions didàctiques i metodològiques de l’etlab, segons el meu punt de vista, tots els recursos informàtics i tecnològics ofereixen la possibilitat única als alumnes d’aprendre mentre juguen i d’innovar en la manera de fer classe, millorant la metodologia i fent els conceptes més entenedors i dinàmics. És per això que penso que tots els mestres haurien d’incorporar algun recurs tecnològic a l’aula i aprofitar les brillants oportunitats que aquests ens ofereixen per gaudir donant classes i veure com els alumnes gaudeixen dia a dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada